Obama mora da napadne Romnija

“Ako Barack Obama hoće da bude ponovno izabran, on će morati napasti Mita Romnija, jer ne može dobiti još jedan mandat na temelju onoga što je uradio u prvom”, rekao je Polenta, koji se poslije odustajanja od kandidature nalazi u predizbornom timu vodećeg republikanskog predsjedničkog kandidata Mita Romnija.

Lora Blumenfeld iz njemačkog Maršalovog fonda složila se sa Polentijem, rekavši da će Obama morati uvjeriti birače da je nastavak njegove politike bolji od uvodjenja radikalnih promjena.

“Obama je 2008. izabran na temelju nade, a 2012. bi jedino mogao biti izabran samo na temelju straha”, rekla je ona. Blumenfeld je dodala da je Amerikancima na ovim izborima važnije da izaberu nekoga tko može riješiti probleme s kojima se suočavaju u svakodnevnom životu nego nekoga ko je dopadljiv, priopćio je njemački Maršalov fond.

“Ove godine će pobijediti ličnost koja rješava probleme. Amerikanci ne žele da piju pivo sa njim, jer pivo je toplo, a hladnjak pokvaren. Oni hoće ličnost koja će popraviti hladnjak”, objasnila je ona. Demokratski zastupnik Zastupničkog doma američkog Kongresa Loreta Sančes izjavila je, medjutim, da demokrati i dalje imaju prednost u odnosu na republikance u nekim domenama.

“Mi imamo izuzetne kandidate”, kazala je ona, dodajući da su republikanci vrlo loše pokazali u pitanjima važnim za Hispanoamerikanci koji čine veliki dio biračkog tijela u južnoj Kaliforniji. Briselski forum je godišnja konferencija o transatlantskim odnosima u organizaciji njemačkog Maršalovog fonda iz SAD, koja okuplja šefove država i visoke dužnosnike EU i SAD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.