Očajnički potezi Barcelone zbog Mesija

Barcelona ima velikih problema s Lionelom Mesijem (Lionel Messi) nakon što je Argentinac ušao u sukob sa sportskim direktorom Erikom Abidalom (Eric) oko kritika koje je Francuz uputio njegovim saigračima.

Mesi mu je odgovorio preko Instagrama i zatresao Barcelonu, a sada se špekulira o tome da Katalonci žele očajničkim potezom udobrovoljiti Mesija.

Abidal je u intervjuu za list ”Sport” optužio igrače, a osobito Mesija, da su smijenili trenera Ernesta Valverdea, na što je Argentinac odgovorio postom na Instagramu u kojem je, ukratko, rekao da bi se ljudi trebali baviti poslom koji im je namijenjen.

“El Confidencial” piše kako je predsjednik Žozep Marija Bartomej (Josep Maria Bartomeu) ponovo krenuo u misiju dovođenja Nejmara (Neymar), ovoga puta naljeto i pod svaku cijenu.

– U Barceloni se boje Mesija i žele da ih ozbiljno shvati u njihovim ambicijama koje su usmjerene prema Ligi prvaka kako ne bi ni pomislio o odlasku iz kluba – piše “El Confidencial”.

Ako Barcelona ne uspije dovesti Nejmara da bi udobrovoljila Mesiju, moglo bi se dogoditi da Argentinac, koji u ugovoru ima klauzulu da na kraju svake sezone može razgovarati s bilo kojim klubom i otići kako ga volja, iskoristi to pravo.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana