Šokantno otkriće revizije: Ukradeno najmanje 300.000 KM od ulaznica reprezentacije BiH!

U sve se umiješala Finansijska policija, čiji je zadatak da utvrdi ko je na ovaj način stekao ogromnu finansijsku korist. Zasada nema osumnjičenih za počinjene malverzacije, a da će se do toga doći uskoro, dovoljno govori podatak da je sadašnje rukovodstvo NS održalo detaljne razgovore sa ljudima s početka ove priče.

Oni su, međutim, odbacili bilo kakvu povezanost s ovim kriminalnim radnjama i svu odgovornost pokušali su prebaciti na Muniba Ušanovića, koji je prošle godine osuđen na četiri godine zatvora zbog malverazcija u NS BiH.

Posebno valja istaći činjenicu da je najveća šteta počinjena u vrijeme kada su se igrale najvažnije utakmice, kada su se ulaznice na crno mogle kupiti za vrtoglavih 200 eura. Revizijom je otkriveno da je kuća bh. nogometa uoči utakmice doigravanja za odlazak na SP 2010. godine protiv Portugala u Lisabonu, oštećena za više od 86 hiljada maraka.

Šteta je napravljena i prilikom kvalifikacijske utakmice između BiH i Armenije, koja je odigrana prije četiri godine. Ni ovaj put na račun NS BiH nije uplaćen novac od prodaje ulaznica u iznosu od 41 hiljadu maraka. Isto to je urađeno i u utakmici protiv Estonije kada su nestale ulaznice u vrijednosti od 45 hiljada KM, Bugarskom 35 hiljada maraka….

Hoće li neko odgovarati za očigledno počinjeni kriminal, znat će se po okončanju istrage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.