Oproštaj od najboljeg prijatelja: Ova fotografija je rastužila cijeli svijet

Potresna fotografija tog tužnog trenutka obišla je i u srce dirnula sve ljubitelje životinja. Priča o prijateljstvu koje je prošlo kroz mnoge brodolome fascinantna je, ali ne iznenađujuća svakome ko ima psa.

Naime, Charles je prije nekoliko godina izgubio posao, kuću i postao beskućnik. Jedino što mu je dozvoljeno da zadrži bio je njegov pas. Iako je na ulici bilo hladno, vruće, opasno, mokro, iako ih je glad morila, pas mu nijednog trenutka nije okrenuo leđa.

Prije dvije godine ponovo im se sreća osmijehnula i konačno su spavali u toplom i suvom domu. Međutim, godine su već učinile svoje i pas se razbolio, zbog čega nije mogao da pomjera noge, niti se osloni ni na jednu šapu.

Charles je riješio da sakupi novac za najbolju veterinarsku njegu. U tome mu je pomoglo društvo za zaštitu životinja Cause4Paws. Ipak, kada su otišli kod veterinara, dobili su odgovor koji nikako nije bio utješan.

“Pas je trpio velike bolove, a operacija ne bi mogla da mu pomogne. Samo bi ga dodatno mučila i crpla njegovu snagu. Moguće da se ne bi ni probudio iz kome, a ovako bar ima priliku da se oprosti od svog dugogodišnjeg prijatelja. Te odluke su najteže na svijetu, ali onda shvatite da je vrijeme da ih pustite od sebe”, priča veterinar.

Charles je riješio da prikupljeni novac upotrijebi kako bi što ljepše ispratio najvjernije biće koje ga nikada nije iznevjerilo niti osudilo.

“Nisam mogao da dozvolim da završi na nekoj gomili đubreta. Riješio sam da sakupljeni novac potrošim na njegovu kremaciju i sahranu njemu dostojnu”, priča Charles ističući težinu odluke da pomogne svom voljenom biću i uspava ga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.