Ostala je bez novca i goriva usred noći: Beskućnik joj je dao i posljednju paru koju je imao, a onda je počela divna priča

Jedna žena iz Filadelfije skupila je oko 110.000 dolara za beskućnika koji joj je pomogao kada joj se automobil zaustavio na putu.

Kejt Meklur (Kate McClure) ostala je bez benzina tokom vožnje tako da se morala zaustaviti na međudržavnom putu u Filadelfiji.Bilo je već oko ponoći i nije znala šta da radi i koga da pozove u pomoć. Nije imala ni novca.Tada se pojavio beskućnik Džoni Bobit (Johny Bobbitt) i kada je vidio da je u problemu, rekao joj je da zaključa kola i da ne izlazi.

Otišao je do benzinske pumpe, koja je bila udaljena nekoliko blokova, i sa posljednjih 20 dolara u džepu kupio joj je kanticu benzina.

Kako tada nije imala novca da mu zahvali, više puta se vraćala na put ne bi li mu dala odjeću, hranu i nešto para. Poslije nekoliko susreta, odlučila je da pokrene prikupljanje novca za Bobita kako bi se sklonio sa ulice. Novac je počeo stizati, a cilj im je bio da prikupe oko 10.000 dolara.

Međutim, skupili su mnogo više, oko 110.000 dolara.

– Bila sam naivna misleći da će kola izdržati toliki put sa upaljenom lampicom. Nikada prije mi se tako nešto nije dogodilo. Tada sam vidjela Džonija, on svakog dana sjedi pokraj puta. Nije mi ni cent tražio, samo je htio da sigurno stignem kući. Kasnije sam mu vratila novac za benzin, dala sam mu jaknu, rukavice, kapu, čarape, ali sam mislila kako bih mogla još nešto da učinim za njega. Molim vas, pomozite ovom čovjeku, jer stiže hladnije vrijeme. Zaista mislim da on to zaslužuje – rekla je Kejt.

Nakon što su tamošnji građani čuli za njega, javilo se nekoliko njegovih bivših kolega iz Hitne pomoći i prijatelja koji su rekli da su znali da je “nestao” već 18 mjeseci, ali da ga pamte kao čovjeka s jako dobrim srcem koji nikome ne bi naudio. Štaviše, sve o čemu je pričao je da želi da radi noćne smjene u bolnicama kako bi bio među prvima koji pomažu unesrećenima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.