Otvorena izložba “Ljepote Turske kroz objektiv Anadolije”

Fotografije koje se s pravom mogu nazvati i umjetničkim, zorno prikazuju prirodne ljepote i raskoš Turske kao i spektakularne drevne gradove i naselja te detalje različitih umjetničkih manifestacija koje se održavaju u Turskoj.

Izložbu su prigodnim govorima otvorili generalni direktor novinske agencije Anadolija Kemal Ozturk, zamjenik premijera Republike Turske Bekir Bozdag i ambasador Republike Turske u BiH Ahmet Yildiz.

Ozturk je istakao da je vrlo zadovoljan cjelokupnom manifestacijom otvaranja Direkcije koja je zaokružena večerašnjom izložbom.

“Ove fotografije prenijele su samo dio ljepota Turske, ali mislim da su dovoljan motiv za vas da odete i da posjetite našu zemlju. Tamo ćete se osjećati kao kod kuće jer se mi ovdje osjećamo tako”, kazao je Ozturk.

Ambasador Yildiz zahvalio je svima koji su učestvovali u realizaciji projekta otvaranja Regionalne direkcije za Balkan novinske agencije Anadolija.

Zamjenik premijera Republike Turske Bekir Bozdag pohvalio je rad novinske agencije Anadolija i njena nastojanja da bude među vodećim agencijama u svijetu.

“U Turskoj ova agencija ima titulu najpouzdanije agencije i mi to vrlo cijenimo. Na žalost, vidimo da se na prostoru Balkana objavljuju različite vijesti koje nisu uvijek provjerene. Novinska agencija Anadolija će promijeniti to stanje”, kazao je Bozdag.

Otvaranju izložbe prisustvovao je veliki broj zainteresiranih, predstavnika diplomatskog kora, političkog, umjetničkog i javnog života.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.