Otvorena kulturno-sportska hala u Grnčaru (FOTO GALERIJA)

Danas je u selu Grnčare, pokraj Prizrena otvorena sportsko-kulturna hala, uz prisustvo mnogih gostiju iz političke sfere,i mještana ovog sela.

Razigrani karakter ljudi iz tog sela i nadaleko čuvena muzikalnost nisu bili dovoljan faktor da se ova hala sagradi mnogo prije. Ali, eto danas, Grnčarci slave, jer će konačno omladina imati mjesta gdje će organizovati svoje skupove, i gdje će nadaleko poznato kulturno-umjetničko društvo “Podgorski Biseri ” konačno imati prostora za vježbanje, kako naši najveći ambasadori zaslužuju.

Uz prisustvo mnogih ličnosti iz našeg javnog života, veliki broj građana je došao da proprati ovaj historijski dan i da se zahvali svima koji su doprineli da se ovaj posao završi.

Salu je svećano otvorio predsjednik opštine Prizren Ramadan Muja, uz prisustvo direktora direktorijata za kulturu omladinu i sport Almira Saitija, predsjednika skupštine opštine Prizren Nijazi Kryeziua, potpredsjednika skupštine Kosova Rasima Demirija, poslanice Dude Balje i Emilije Redžepi, zamjenika ministra za evropske integracija dr. Refika Saćirija i mnogih drugih.

U uvodnom djelu prisutnima se obratio predsjednik sela Faridin Tahiri, koji je svima poželio dobrodošlicu, i koji se zahvalio u ime mještana ovog sela svima koji su doprinijeli da se ovaj projekat realizuje.

Nakon oficijelnog djela usledila je igranka za sve mještane ovog sela i njihove goste, uz razigrane prste i  glasne žice orkestra “Miki Bend”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.