Otvoreni razgovori Haradinaja sa Radom Trajković

Poslanica Jedinstvene srpske liste u parlamentu Kosova Rada Trajković potvrdila je da se sastala sa predsjednikom Alijanse za budućnost Kosova Ramushom Haradinajem i smatra da će taj susret biti koristan za kosovske Srbe, prenela je podgorička Pobjeda.

Ona je rekla da je sa Haradinajem razgovarala otvoreno i konkretno i da je zadovoljna načinom na koji su otvorili “neke od gorućih problema, pa i Haradinajevim stavovima vezanim za njihovo efikasnije prevazilaženje”.

Rada Trajković je ocjenila da su “realne šanse” da Haradinaj na premijerskoj funkciji Kosova zamjeni Hashima Thaçija “koji je sušta suprotnost lideru Alijanse za budućnost Kosova”.

Thaçi je nedavno negirao mogućnost da bez izbora prepusti mjesto premijera opozicionom lideru Haradinaju.

Rada Trajković je izrazila uvjerenje da će njen razgovor sa Haradinajem, kao i svi budući razgovori, biti korisni za srpski narod na Kosovu.

Ona je rekla da podržava i “Nikolićevu platformu” o Kosovu, kao i Rezoluciju Skupštine Srbije, jer, kako je objasnila, prvi put se nešto jasnije određuju i prema statusu srpskih enklava na jugu Kosova.

Prema ocjeni Rade Trajković, značajan deo lokalnih lidera Srba na Kosovu “veoma dobro živi, sa već odavno utvrdjenim rezervnim položajima”, jer imaju “velelepne kuće” i ogromne stanove u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu ili Čačku.

“Njihova djeca se ne školuju niti u mitrovačkim, niti u gračaničkim školama i fakultetima, niti se njihova rodbina brine hoće li u državnim apotekama biti dovoljno lekova sa pozitivne liste Fonda zdravstva ili medicinskog materijala u zdravstvenim ustanovama u Leposaviću, sjevernoj Mitrovici, Kosovu Polju ili Gračanici”, rekla je Rada Trajković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.