OVAJ matematički zadatak za 1. razred osnovne NE MOŽE BITI PROSTIJI, a čak ni roditelji nisu znali da ga reše

Možda deluje jednostavno, ali mnogi su naišli na probleme.

Tiša Sanders je majka iz Teksasa koja je nedavno potpuno zaprepastila korisnike društvenih mreža kada je podelila zadatak koji je njena ćerka od šest godina, dobila u školi. Možda deluje jednostavno, ali mnogi su naišli na probleme.

Na prvi pogled ovaj matematički zadatak deluje poprilično jednostavno, ali ipak su pred njim mnogi ostali zbunjeni. Pokušajte i vi da ga rešite.
Dakle, od nas se traži da broj 27 razdvojimo na desetice i jedinice, da bismo potom rekli koliko ima jedinica.

Kao što se vidi iz priloženog, ćerkica ove zabrinute mame napisala je da broj sadrži dve desetice. Zatim je dodala i da broj 27 ima sedam jedinica, a to je odgovor koj prema oceni nastavnice, nije bio tačan.

Tiša Sender je odlučila da reaguje s obzirom na to da nije mogla da pronađe grešku u odgovoru svoje ćerke.

– Pozdrav, samo sam htela da upitam kako je Samer pogrešila? Njen tata i ja smo celu noć pokušavali da uočimo grešku i želimo da budemo sigurno da smo na pravom putu, napisala je Tiša u poruci nastavnici.

Odgovor nastavnice je glasio:

– Ovo je nova matematika koju predajemo. Želimo da deca nauče da imati dve desetice i sedam jedinica znači isto što i 27 jedinica – poručila je ona.

Nastavnica je nacrtala roditeljima dijagram i objasnila zašto se računa na ovaj, “noviji”, način.

Zbunjena mama je možda dobila odgovor, ali to nije bilo rešenje njene dileme. Naime, ova mama je radila šest godina kao učiteljica u školi i stoji iza toga da nikada u životu nije naišla na ovakakav zadatak – i mnogi ljudi su je podržali u njenoj dilemi.

“Ovo bi me baš iznerviralo”, “Nije jasno postavljen zadatak” i “Ako roditelji ne znaju ovo da reše, kako očekuju od dece da znaju?” samo su neki od komentara ispod ove objave.

izvor prva.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.