Ovaj prefini kolač je gotov za samo 10 minuta – ne peče se

Sastojci:

200 g keksa
100 g orašastih plodova po ukusu
80 g maslaca
prstohvat soli
200 g Nutelle
400 g krem sira
50 g šećera u prahu
200 ml vrhnja od 33%
orašasti plodovi
čokolada za ukrašavanje

Priprema:

U posudi smrvite 200 g keksa, možete to učiniti i pomoću štapnog miksera za finije rezultate. Potom razmrvite i 100 g orašastih plodova, koje ćete izabrati po vlastitom ukusu i dodati ih samljevenim keksima i promiješati, zatim rastopite 80 g maslaca i ulijte u smjesu i sve zajedno promiješajte da se sjedini.

Uzmite okrugli kalup od otprilike 18 cm te ubacite dobivenu smjesu od keksa, oraha i masla i napravite podlogu za vaš kolač. Podlogu dobro pritisnite kako bi bila što kompaktnija, neka prekriva i bočne stranice vašeg kalupa, ne samo dno. U drugu zdjelu stavite 200 g svježeg sira i 200 g Nutelle i izmiksajte.

Dobivenu smjesu izlijte preko podloge od keksa. U zasebnu posudu zatim izmiksajte 200 ml vrhnja i 50 g šećera u prahu. Preostalih 200 g sira izmiješajte sa strane pa zatim ulijte smjesu od vrhnja i šećera u prahu te sve skupa dobro izmiksajte.

Prelijte tu smjesu preko prethodnog sloja od čokolade. Ukrasite vrh kolača Nutellom i komadićima oraha, po želji. Stavite vaš kolač u hladnjak i izvadite ga kad se potpuno ohladi. Rezultat će vas oduševiti.

izvor 24sata.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.