Ove stvari nikako ne smete bacati u odvod sudopere, jer ćete morati odmah da zovete majstora

Prvo ćete primetiti da voda sporije teče kroz cevi, a onda ćete morati da zovete majstora. Kako biste to sprečili, trebalo bi da vodite računa o tome šta bacate u sudoperu.

1. Talog kafe

Nakon što popije kafu, većina talog prosipa u sudoperu. S vremenom može doći do taloženja i začepljenja cevi. Talog mnogima omiljenog napitka možete koristiti za čišćenje, negu kože, ali i u bašti. Ako želite da ga se rešite, najbolje bi bilo da ga bacite u smeće.

2. Ulje

Zaboravite na prosipanje ulja i masti u sudoperu ili toalet. Iskorišćeno ulje možete pokupiti ubrusom ili, ako je reč o većoj količini, sipajte ga u plastičnu kesu ili posudu, pa bacite u smeće.

3. Brašno

U kombinaciji sa vodom, formira lepljivu masu koja se lako lepi za cevi. Pre nego štopočnete da perete brašnjavo posuđe, uklonite ostatke brašna pomoću ubrusa što je više moguće.

4. Ljuske jaja

Ljuske jaja, ostatke kostiju i hrskavice nikako ne bacajte u sudoperu. Ovi ostaci su čvrsti i oštri, te mogu formirati blokade u cevima koje je teško otpušiti. Pored toga, razne vrste semenki imaju sposobnost da upiju vodu i povećaju zapreminu. Tako s vremenom mogu začepiti cevi.

5. Testenina

Testenina upija vodu, pa ukoliko dođe do odvoda, ona će da nabubri, a krajnji rezultat je začepljen odvod.

izvor b92.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.