OVO JE MLADIĆ KOJI JE PUCAO NA POLICAJCA U ZAGREBU: Prije samoubistva ostavio poruku na Facebooku

Momak koji je jutros, pucajući iz kalašnjikova na Markovom trgu u Zagrebu, ranio policajca je 22-godišnji Danijel Bezuk iz Kutine, javljaju hrvatski mediji.

Ovaj momak se ubio nedugo nakon pucnjave, u kojoj je sa četiri prostrelne rane, u ruke i trup, ranio policajca, te bijega sa mjesta događaja. Ipak, neposredno prije izvršenog samoubistva, Bezuk se oglasio putem Facebooka. U posljednjoj poruci koju je napisao prije nego što je sebi oduzeo život, napisao je:

– Dosta je bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti – napisao je Bezuk, prenosi “Oslobođenje”.

Inače, na njegovom Facebook profilu uglavnom se mogu vidjeti poveznice sa muzičkim spotovima te sa motociklističkim utrkama. Povremeno je, ipak, ostavljao i poruke koje su zvučale kao protesti pojedinca.

– Ja sam i dalje Hrvat, hvala vam na borbenosti!! – glasila je jedna od poruka.

Inače, Bezuk je sin hrvatskog branitelja. Upravo je, prema prvim pretpostavkama, iz očevog oružja i pucao u policajca.

Međutim, i ranije se slikao sa puškom u ruci, tačnije s drvenom maketom kalašnjikova.

– Na slici je prikazana jedna od najzaštićenijih vrsta u Republici Hrvatskoj, beli orao. Na braniku otadžbine, godina je ‘91. negdje na Velebitu. Temperatura vazduha iznosi -15 stepeni, vlažnost vazduha 85,7 procenata. Koliko like za ovoga junaka? – napisao je u poruci ispod slike na kojoj se slikao u zimskom maskirnom odijelu i s drvenom puškom u rukama.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook