Ovo je recept za najukusniju pitu: Tajna je u zaljevi koju kuhari koriste u buregdžinicama, a ovako se pravi – evo u čemu je caka

Kada odete u buregdžinice ili neki restoran i pojedete burek ili neku drugu pitu, to je uvijek (ili skoro uvijek) veoma sočno i baš ukusno.Kada vi napravite pitu i ona bude lijepa i ukusna, ali ipak nikako nisu ni nalik na one koje pojedete u dobroj buregdžinici.Da li se ikada zapitali šta je razlog tome?

Odgovor ukusnog bureka se ustvari krije u zaljevu koji se koristi u buregdžinicama. A mi vam donosimo šta vam je potrebno za pripremu zaljeva za pite

Potrebno je:2 šolje mlijeka,1 šolja ulja,7 kašika brašna,suhi kvasac,si ili šećer, sve u zavisnosti od vrste pite koju želite da pravite.

Priprema:

Sve nabrojane sastojke trebate dobro da izmiješate i to tako da ne bude nijedna grudvica u toj smjesi i ostavite sa strane.Kasnije kada pravite vašu pitu, svaku koru posebno, odnosno jufku trebate da premažete sa ovom smjesom koju ste prethodno napravili, a onda je filujte se potrebnim filom (sir, meso, zelje.

Kada ste završili savijanje vaše pite i potom je složili u tepsiju, onda sačuvajte ostatak ovog preliva koji ste koristili kako biste pitu zalili nakon pečenja.Veoma je bitno i da se pita ostavi prije pečenja da odstoji malo. A nakon pečenja je zalijte sa ostatkom vašeg zaljeva.Probajte i uvjerite se kako su pite ukusnije i sočnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.