Paolo Maldini oslobođen optužbi za korupciju

Legenda Milana Paolo Maldini oslobođen je optužbi za korupciju i ilegalni upad u informatički sistem italijanske Porezne uprave.

Maldini je završio na sudu u martu 2011. godine. Prema izvještajima italijanskih medija, optužnica ga je teretila da je podmitio radnike Porezne uprave Luciana Bressija kako bi izbjegao fiskalne kontrole i kako bi mogao ilegalno provesti transakciju novca prilikom kupovine nekretnine u Toskani.

Milansko tužiteljstvo je pokrenulo istragu protiv Maldinija još u aprilu 2010. nakon što je snimljen njegov telefonski razgovor s Bressijem koji je uhapšen u junu prošle godine.

Prema optužnici koja je osporena na sudu, 44-godišnji nogometaš je navodno tražio od Bressija da mu osigura podatke o Alessandru Paolu Baresiju, bratu svog nekadašnjeg suigrača Franca, s kojim je želio sklopiti posao oko jedne  nekretnine.

Uz to, Maldini je prema riječima tužitelja uz Bressijevu pomoć provalio u informatički sistem Porezne uprave kako bi se dokopao željenih podataka.

– Ovo su bile teške tri godine, ali cijelo sam vrijeme imao vjere u pravosuđe i ovo je pravedan ishod jednog apsurdnog procesa – rekao je Maldini novinarima nakon oslobađajuće presude.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.