PDK: Kosovo se suočava sa velikim kriminalom, krađu organizovalo Ministarstvo finansija

Demokratska partija Kosova (DPK) kritikovala je večeras institucije i rekla da se “Kosovo suočava sa velikim kriminalom”, prenosi Koha.

Mergim Ljuštaku iz DPK je na konferenciji za medije pomenuo krađu više od dva miliona evra u Državnom trezoru. Optužio je Ministarstvo finansija i ministarku Hikmete Bajrami za organizaciju te krađe.

“Kao opozicija, razotkrivamo sve probleme na Kosovu. Poslednjih dana Kosovo se suočila sa najvećim kriminalom. To je organizovani kriminal. Hoti i Bajrami pokušavaju da izbegnu odgovornost. Krađa dva miliona evra je kriminal koji je organizovalo Ministarstvo finansija. Iz onoga što saznajemo iz objavljenih informacija, Hikmete Bajrami mora podneti ostavku”, naveo je Ljuštaku.

Prema njegovim rečima, vlada Avdulaha Hotija pokušava da u celoj ovoj priči uključi DPK.

“Na portalima se spominje ime mog partnera, ovo je lažna vest. Želim da vas obavestim da sam jasno stavio do znanja da ta ličnost nije moj partner. To je tendenciozno, jer je njihova namera da blate moju ličnost. Zahtevamo da svaki umešani pojedinac bude uhapšen i osuđen”, rekao je Ljuštaku.

(Kosovo Online/Koha ditore)

Zadnje iz rubrike VIJESTI

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana