Penzioner skrivao arsenal oružja

penzioner-skrivao-arsenal-oruzja 6

Pravi arsenal pronašli su policajci PS Bratunac u stanu i na tavanu zgrade u kojoj stanuje 61-godišnji penzioner i strastveni lovac Srđan Vrzić, koji je nakon rata sa porodicom iz Hadžića doselio u Bratunac.

Policajci PS Bratunac, postupajući po anonimnoj prijavi da se na tavanu zgrade vlasništvo Tehničkog remontnog zavoda u Bratuncu u Ulici Gavrila Principa bb nalaze stvari koje su ukradene iz ovog zavoda, pribavili su naredbu za pretres jednog stana i tavanskih prostorija te zgrade.

Prilikom pretresa policajci su na tavanu pronašli 13 automatskih pušaka, puškomitraljez, 55 okvira za pušku, šest protivpješadijskih mina, 80 ručnih bombi, dva ručna raketna bacača, 3.790 grama plastičnog eksploziva, 174 detonatorske kapisle, sedam tromblonskih mina, dvije zolje, pet pištolja, osam granata, preko 5.000 metaka različitog kalibra, optički nišan, dva noža za pušku, dijelove pištolja kao i dijelove oružja i vojne opreme.

Operativnim radom policijski službenici PS Bratunac su došli do saznanja da je ovo oružje i eksploziv ostavio Vrzić, te je pretresen i njegov stan. Tom prilikom kod njega je pronađeno pet pušaka, veća količina municije i vojne opreme.

Vrzić je uhapšen, te će protiv njega Okružnom tužilaštvu Bijeljina biti podnesen izvještaj zbog nelegalnog posjedovanja vojnog oružja i eksploziva. Inače, Vrzić već nekoliko godina živi s porodicom u zgradi koja je u vlasništvu Tehničkog remontnog zavoda, a do prošle godine je bio radnik ove firme iz koje je otišao u penziju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.