Pjanić: “Nije mi cilj da budem samo najbolji u Italiji, već na svijetu”

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Juventusa, Miralem Pjanić, govorio je u opširnom intervjuu za “Sky Sports” o napretku kod Maurizija Sarrija.

Rijetko za koga se može reći da je tako napredovao za kratko vrijeme, kao Pjanić kod Sarrija otkako je iskusni stručnjak stigao na klupu Juventusa.

“Moj cilj je da budem jedan od najboljih fudbalera svijeta, ne samo u Italiji. Početak sezone mi je nagrada za posvećenost, rad i trud koji sam uložio svakog dana. Ne znam da li mi je ovo najbolja faza karijere, ali se osjećam spremno i igram s mnogo samopouzdanja, potpuno zreo fudbal. Dobro se osjećam, ekipa uspijeva da se izrazi na pravi način, uživam na terenu, a golovi mogu samo da me zadovolje. Ipak, ono što me najviše raduje jeste da smo prvi u Ligi prvaka i prvenstvu. Sada je na nama da rastemo zajedno, da napredujemo i iskoristimo ovaj zalet”, ističe bh. fudbaler, piše “SCsport“.

Otkrio je šta je Sarri zapravo promijenio u Staroj dami, te je najavio predstojeći duel u Ligi prvaka protiv Lokomotiva.

“Sa Sarrijem se promijenila igra Juventusa, na terenu se zabavljamo i ubijeđen sam da možemo da budemo još bolji kako vrijeme bude prolazilo. Evropa je Evropa i u Ligi prvaka nikoga ne smijete da potcijenite. Neće biti lako jer je Lokomotiva igrala dobar fudbal protiv Leverkusena i Atletica. Važno nam je da uzmemo cijeli plijen, da se što prije približimo drugoj fazi“.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana