Pjevačica Dunja Ilić: Primila sam islam, ali ne zbog momka

Poznata beogradska pjevačica Dunja Ilić, koja je u oktobru prošle godine, prelaskom na islam i preseljenjem u Sarajevo, digla prašinu, u ispovijesti za „Dnevni avaz” otkriva zašto se odlučila za veliki preokret u životu, kako se snašla u novoj sredini te koliko ju je pogodilo to što je jučer morala iseliti iz stana u kojem je provela proteklih pet mjeseci.

Ova 21-godišnjakinja iza sebe ima dva studijska albuma, autor je tekstova koje pjeva, a za većinu singlova potpisuje i kompozicije.

Negativne kritike

Dunja ističe da potječe iz ugledne beogradske porodice, u kojoj je majka pravnica, otac ekonomista i biznismen, a da i u Sarajevu ne živi bez podrške, uvjerili smo se jučer prilikom našeg susreta, kada je na dogovoreni sastanak došla u luksuznom džipu.

– Oduševljena sam toplim prijemom Sarajlija. Za kratko vrijeme stekla sam veliki broj prijatelja i veoma sam sretna, jer je ovo grad u koji sam se zaljubila još prije pet godina. Sviđa mi se i što je ovdje život malo sporiji nego u Beogradu – tvrdi Ilić.

Iako su brojni mediji tvrdili da se u BiH preselila zbog prelaska na islam, Dunja tvrdi da to nije ključni razlog i da je, između ostalog, željela i da se odvoji od roditelja i potpuno osamostali.

– Dugo sam bila na relaciji Beograd – Sarajevo, jer ovdje živi momak s kojim sam se dugo zabavljala, a upoznala sam ga u Crnoj Gori. Nije tačno ni da sam ovdje prihvatila islam. To se desilo u jednoj džamiji u Sjenici i moj bivši momak, kojeg sada smatram najboljim prijateljem, nema nikakve veze s tim. Nisam osoba koja bi se ikada prilagođavala bilo kome, a kamoli kada je u pitanju nešto tako veliko. Za mene je porodica na prvom mjestu, majka mi je pravoslavka, otac agnostik. Ostavili su mi na volju da se jednog dana sama opredijelim za religiju koju želim – govori Dunja te ističe da su cijelu priču posolili srbijanski mediji i da je ovim korakom izazvala brojne negativne kritike.

Beograđanka je ovih dana naišla na prvo razočarenje u Sarajevu, zbog čega će, vjerovatno, pokrenuti i sudsku tužbu. Naime, unajmljeni stan na Grbavici Ilić je trebala napustiti jučer, a privremeni smještaj potražila je kod prijatelja.

Pokrenula tužbu

– Agencija preko koje sam unajmila stan uzela mi je 300 eura depozita koje mi ne želi vratiti. Kada sam uselila, zatekla sam pravi svinjac, morala sam plaćati čistačicu, majstore da popravljaju vodu… S druge strane, terete me da sam ugovor raskinula bezrazložno. U tuđem sam gradu, mlada sam, iza sebe nemam nikoga, ni mafiju ni državu, tako da mi je ta nepravda veoma zasmetala. Privremeno se selim kod prijatelja, ali na kraju ću zaista morati kupiti stan, ne mogu ovo trpjeti – govori Ilić.

Nisam klupska pjevačica

Osim muzike, Dunjina preokupacija je studij žurnalistike koji pohađa u Beogradu.

– Ambiciozna sam i želim da postignem nešto u životu. Ne mogu sebe svrstati među klupske pjevačice, ne mogu se zamisliti kao neko ko će se baviti samo time. Dođe mi da se sklonim od toga. Volim pisati tekstove, komponirati muziku, želim se baviti nečim ozbiljnijim – govori pjevačica koja potpisuje kolumne na jednom od najčitanijih internet-portala u Srbiji i koja je bila aktivni član Liberalno-demokratske partije u prošlogodišnjoj predizbornoj kampanji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.