Plavi orkestar biografija (TOP 10 video spotova)

Njihov rad je nagrađivan nekoliko puta. Od nagrada primili su “FIDOF” (American union of international festivals award) za najboljeg skladatelja, nagradu “CESME” za najbolju skladbu (u konkurenciji su bili i Chakka Khan, La Toya Jackson, Cool & then Gang i Gazebo), “Goodbye teens” te mnoge druge.

1997. godine Saša Lošic – Loša (vokal) ponovo je skupio sastav. “Plavi orkestar” čine: Saša Lošic – Loša (vokal), Samir Ceramida-Cera I (bas gitara), Admir Ceramida-Cera II (bubnjevi), Saša Zalepugin (gitara).

Njihov peti album, “Longplay” izdan je 1998. “Ako su to samo bile laži” sa toga albuma postao je veliki hit. Album je prodan u rekordnoj nakladi.

Nakon izlaska albuma, Plavi orkestar započinje koncertnu turneju u Sloveniji. U Ljubljani, na Križankama rasprodana su dva koncerta. Plavi orkestar je uživo vidjelo 150000 Slovenaca.

Osim u Sloveniji, održali su i dva uspješna koncerta u Sarajevu i Tuzli, pred 13000 slušatelja.

Nakon velike turneje nazvane “Longplay” u organizaciji “Tutica” održava se nova, po Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Njemackoj, a snimljen je i CD “Beskonacno” u izdanju kuće “Dallas”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.