Plemenit kao i njegova majka: Princ Harry predvodi globalnu borbu protiv AIDS -a

Prošla je skoro 21 godina otkako je Princeza Diana tragično preminula, ali njen sin Princ Harry svoj život je posvetio filantropskom radu kroz koji čuva uspomenu na svoju majku, koja nije bila poznata samo po titulama i odličnom modnom ukusu, nego i kao osoba velikog srca.

Vojvoda od Sussexa je tako u ponedjeljak bio u Amsterdamu gdje je učestvovao na 22. Međunarodnoj konferenciju o AIDS-u. Tokom boravka u Holandiji, Harry se sastao s mladim aktivistima i učestvovao u Facebook raspravi o izazovima i iskustvima mladih koji se bore s HIV –om. Princ će se u četvrtak sastati s prijateljem Eltonom Johnom, kako bi pokrenuli globalnu organizaciju koja ima cilj pomoći muškarcima oboljelim od HIV –a.

Diana je bila veliki borac protiv HIV –a, Harry također slijedi njen predani put. Tako je Princ bio gost na konferencijam u Durbanu u Južnoj Africi, gdje je sklopio dogovor sa Princom od Lesotha kako bi se u skrenula pažnja na problem AIDS – a i prikupila sredstva za borbu njega. Oni koji poznaju Harrija, tvrde da bi Diana danas bila ponosna na njega.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook