Počeli radovi na novoj električnoj liniji u selu Grnčare

Od početka izgradnje novog naselja “Rupinje” u selu Grnčare, mještani ovog podgorskog sela počeli se suočavati sa problemom napona električne energije, koja je do danas prouzrokovala velike kvarove, kako na dalekovodu tako i po domaćinstvima.

Avgusta mjeseca prošle godine, na inicijativu Nove Demokratske Stranke podnijet je zahtjev Kosovskoj elektro korporaciji o rješavanju ovog problema.

U zahtjevu se od KEK-a tražilo da se postojećoj trafo-stanici uradi servis i postavi novi trafo, kako bi se problem normalnog snabdjevanja električnom energijom u potpunosti rješio. Istog mejeseca novi trafo je dostavljen selu Grnčare ali do danas još uvijek nije u funkciji.

Na ponovnoj inicijativi potpredsjednika NDS-a, mještanina sela Grnčare, dr. Arhima Ajazi, u petak je zakazan sastanak sa direktorom KEK-a Vehbijom Sofiu. Sastanku je prisustvovala predsjednica NDS-a, Emilija Redžepi i njen potpredsjednik Arhim Ajazi. Sa direkotorom KEK-a je postignut  dogovor o izgradnji nove električne mreže u naselju “Rupinje” u selu Grnčare kao i puštanje u rad novog trafoa.

Novom električnom mrežom u ovom naselju, biće postignut veći kvalitet napona električne mreže u čitavom selu, i tako će biti riješen problem koji se godinama vukao.

Poslije današnjeg sastanka, ekipa KEK-a je odmah izašla na terenu i započela radove.

“Iako na prvi pogled izgleda da ovaj problem nije bio od nekog velikog značaja za mještane sela Grnčara, oni koji su direktno bili oštećeni slabim električnim naponom i izloženi finansijskim troškovima u popravci svojih elektro-uređaja, znaju koliko će ovaj projekat biti od koristi za mještane, kaže za naš portal  inicijator ove akcije, dr. Arhim Ajazi”.

Ajazi se u svoje lično ime i u ime mještana sela Grnčara puno zahvaljuje direktoru KEK-a koji je izašao u susret i pokrenuo realizaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.