Pogledajte razliku između Džeke u Wolfsburgu i Manchester Cityu (VIDEO)

U vremenu dok je nosio dres njemačke ekipe, Džeko je kao starter odigrao 8339 minuta, dok je taj broj drastično pao od kako je stigao na Etihad.

U dresu Manchester Citya na terenu je proveo više nego duplo manje minuta kao starter (4055), ali to nije mnogo uticalo na njegovu efikasnost.

Kao napadač Manchester Citya, Džeko u prosjeku postiže 0,64 golova po utakmici, dok je taj prosjek u Wolfsburgu bio samo neznatno viši – 0,66.

Džeko je kao zamjena u Wolfsburgu proveo 608 minuta na terenu, te je imao prosjek od 0,44 gola po utakmici kada god je ulazio sa klupe.

U Manchester Cityu je proveo 901 minutu na terenu kao zamjena, sa fantastičnim prosjekom od 1,20 golova po susretu sa klupe.

Međutim, gledajući kompletnu karijeru Edina Džeke, primjetan je blagi pad u postizanju golova kao starter, dok s druge strane raste njegov prosjek golova po utakmici kao zamjene.

To nije za čuditi, jer unazad nekoliko sezona Džeko dosta vremena provodi na klupi Manchester Citya, ali ga to ne spriječava da bude izrazito ubojit u napadu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.