Pokockavanje najveće ulice u Planjanu

Kako je rekao za naš portal predsjednik DSB-a Rasim Demiri, ova posjeta je bila radna.Opštinski inžinjer je obavio sve pripreme oko pokockavanja najveće ulice u selu na zvanom mjestu ” Rid “.

Delegacija je obećala da se očekuje brza realaizacija ovog projekta koji je od velike važnosti za mještane sela Planjana.

Mještani sela Planjana, upoznali su delegaciju DSB-a sa ostalim problemima kojima se susreću.

“Put koji vodi ka selu  je u jako lošem stanju, ni jedna rekonstrukcija nemože vratiti put u normalno stanje, mišljenja smo da je potrebno ponovno asfaltiranje čitave dionice, kazali su mještani Planjana”.

Gosti su obećali da će po ovom pitanju obavjestiti nadležne opštinske organe, kako bi se i ovaj projekat sto prije realizovao.

Planjane je selo koje se pominje i u nacrtu zakonu o nacionalnom parku ” ŠAR “, tako da su mještani izrazili zabrinutost  zbog zona koje su navedene u zakonu a koje imaju odredžene zabrane.

Predsjednik DSB-a Rasim Demiri, koji je ujedno i podpredsjednik komisije za poljoprivredu razvoj i prostorno planirane u Parlamentu Republike Kosova, rekao je mještanima da će se na ovom zakonu još raditi, te da će biti održana javna debata sa građanima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.