POLPETE OD TIKVICA I KROMPIRA IDEALNE KAO PRILOG ILI VEČERA

Sastojci
Dvije tikvice
Sol
Dva krompira
Jedan luk
Jedna mrkva
Grančica peršina
dva jaja
Papar, crni
Tri žličice krušnih mrvica
Naribani mozzarella sir
Maslinovo ulje

 

Priprema
Pripremite tikvice:
Narežite tikvice: tikvice prvo naribajte u posudu. To će vašim pljeskavicama dati vlažan osjećaj i poslužiti im kao osnova.
Posoliti i ostaviti da se slegne desetak minuta. Na taj način možete ukloniti dodatnu vlagu i osigurati da vaše pljeskavice ostanu zajedno.

Uklonite višak vode: nakon deset minuta iscijedite što više vode iz tikvica rukama ili svježim ručnikom. Da biste dobili odgovarajuću konzistenciju u vašim pljeskavicama, morate ukloniti ovu vlagu.
Pripremite krompir:
Ogulite i naribajte: Nakon uklanjanja ljuske, naribajte krumpir u posudu. Škrobnost pljeskavica pojačava krumpir.
Zaustavite tamnjenje: kako biste spriječili da narezani krumpir porumeni, potopite ga u posudu s hladnom vodom. Osim toga, uklanjanjem dijela škroba, ovaj postupak pomaže smanjiti ljepljivost pljeskavica.

Nakon nekoliko minuta isperite i ocijedite krumpir kako biste uklonili dodatnu vlagu. Da bi pljeskavice imale pravu teksturu, krumpir se mora osušiti, kao i tikvice.
Pripremite povrće:
Luk sitno nasjeckajte. Naribajte mrkvu i nasjeckajte peršin.
Sastojci za miješanje: Pomiješajte sve sastojke: naribane tikvice, krumpir, nasjeckani luk, naribanu mrkvu i nasjeckani peršin sve treba pomiješati u velikoj posudi za miješanje.
Dodajte začine i jaja: Dodajte jaja, začinite crnim paprom, a zatim po vrhu posipajte krušne mrvice. Krušne mrvice daju strukturu, a jaja pomažu u vezivanju smjese.
Dodajte sir: Natrgajte dobru količinu mozzarelle sira. Sir daje burgerima bogat okus i kremastu teksturu.
Učinkovito pomiješajte: nakon što su svi sastojci u potpunosti integrirani, sve ih dobro promiješajte. Smjesa bi se trebala lako oblikovati i povezati.
Oblikovane pljeskavice:
Oblikujte pljeskavice: male količine sastojaka oblikujte u malene pljeskavice. Pazite da sve budu iste veličine kako bi se osiguralo ravnomjerno prženje.
Pripremite pljeskavice:
Zagrijte ulje: U tavu postavljenu na srednju vatru dodajte dobru količinu maslinovog ulja. Prilikom dodavanja pljeskavica ulje treba biti zagrijano toliko da zacvrči.
pržite do zlatnosmeđe boje: Nakon što ste dodali pljeskavice u tavu, pržite ih dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe s obje strane. Trebalo bi trajati tri do četiri minute sa svake strane. Pljeskavice bi trebale biti hrskave izvana i potpuno pečene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.