Pomozimo Elmiri i njenim kćerkama

Svi koji mogu i žele pomoći novcem mogu to učiniti na žiro račun 510090398027700340 kod CKB na ime Elvire Škrijelj

Elvira Škrijelj je Beranka koja se udajom preselila u Rožaje. Vaspitana da se pokorijeva i trpi živjela je ne baš dobar život u braku. Rodila je troje djece. Kada je bila trudna sa četvrtim doživjela je pravu traumu. Bila je izbodena od muža sedam puta, beba je bila povrijeđena u stomaku takođe (srećom u predjelu butine).

Nakon dvije operacije i mnogo vremena potrebnog za oporavak razvela se .Bivši suprug je osuđen.

69f4ee795008b2886e84890eb0e0ba44

“Sada živi sa djecom u Podgoričkom naselju Konik kao podstanar. Korisnik je socijalne pomoci u iznosu od 180 eura od čega 100 eura izdvaja za stanarinu. Štedljiva je Elvira tako da za struju i vodu uspije da potroši svega 30-tak eura.Ali kako živjeti sa 50 eura mjesečno za četvoro djece?”, napominju u Banci hrane.

Minela će 23 oktobra napuniti 15.godina. Učenica je prvog razreda građevinske škole. Anela ima 12 , Elma devet a Sanela ima šest godina.

Majka je Mineli platila mjesečnu kartu za prevoz do škole za mjesec septembar, jer je velika udaljenost od kuće, u iznosu od 22 eura. To je bio veliki izdatak za ovu porodicu. Nije sigurna da će taj trošak moći da priušti dalje.

“Za plaćanje užine za četiri đaka zaista nema sredstava” kazala je Elvira.

Da bi platila kopiranje knjiga za školu, Mineli mjesećnu kartu, školski pribor, najnužnije od garderobe i obuće zbog početka školske godine ostala je dužna dvije kirije vlasniku stana i račune za struju dva mjeseca.

“A treba nabaviti i drva za zimu , skupiti novac za kiriju, struju”, kazala je Elvira.

Elvira je prije nedjelju dana u bolnici bila na interveciji razbijanja kamena u mokraćnim kanalima. Trebala je kupiti lijek prepisan od doktora , koji ne može podići na recept u iznosu od 20.25 eura. Nije imala novca za njegovu kupovinu .

Porodica Škrijelj je srećna što dobija četiri ručka od Narodne kuhinje.

Kanta sira, malo parizera, džema, to je ono što su u mogućnosti kupiti mjesećno od novca koji im preostane .

Svi koji mogu i žele pomoći novcem mogu to učiniti na žiro račun 510090398027700340 kod CKB na ime Elvire Škrijelj .

Svaka pomoć je dobrodošlja . Hrana, obuća , odjeća , mjesečna karta za autobus, drva, garderoba, obuća ,kreveti.

Banka hrane CG je donacijom hrane i higijenski stedstava pomogla porodici Škrijelj. Ali to nije dovoljno. Njjima je potrebna pomoć u kontinuitetu.

Banka hrane CG će svima koji žele pomoći dati kontakt porodice Škrijelj na e-mail [email protected], broj mobilnog 069/495-680, ili na fb stranici.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana