Ponaša li se ovako, budite sigurni da je lud za vama

Tretira vas s poštovanjem

Kada je muškarac zaljubljen, osjeća poštovanje. Brine o detaljima iz vašeg života. Dobro se odnosi prema vama. Ako cijeni vaše mišljenje, hvali vaš karakter, slavi vaša postignuća, obraća pažnju na detalje, pa čak i prihvata vaše čudne navike – imate dečka koji je jako zaljubljen u vas.

Uvijek ste mu u mislima

Šalje vam šaljive poruke tokom dana? Podsjećaju li ga pjesme ili smiješni naslovi na vas? Je li zaguglao temu o kojoj ste raspravljali večer prije? Kada postanete dio njegove svakodnevnice, budite sigurni da ulaže u vašu vezu.

Spreman je na kompromise

Ljubav može smekšati srce. Biti u pravu nije toliko važno koliko učiniti pravu stvar za drugu osobu. Kada se vaš dragi počne slagati s vama oko teme zbog koje je inače vrlo tvrdoglav, znajte da ga vodi srce a ne mozak. Znakovi nesebičnosti veliki su pokazatelj zaljubljenosti.

Dodiruje vas u javnosti

Većina muškaraca nema problem s izljevima nježnosti u privatnosti. Ali kada u javnosti mogu itekako oklijevati. Kada vas zagrli u javnosti, cijelom svijetu ponosno daje do znanja da ste zajedno. Još jedna gesta koja otkriva da mu je stalo – kada vas grli i ljubi, bez očekivanja seksa. Želi ostvariti fizički kontakt, a ne samo kako bi dobio što želi.

Želi se brinuti o vama

Kada muškarac pokaže instinkt za ‘popravljanjem’, žene znaju preokrenuti očima. Premda možda neće biti u stanju popraviti svaki loš dan, činjenica da se trudi samo pokazuje da mu je stalo do vas. Želi da vam bude bolje. Želi se brinuti o vama, u svakom smislu. Želi vas nasmijati.

Želi da zavolite njegovu porodicu

Želi da upoznate sve koji su mu bitni? Kada vas upoznaje s ljudima do kojih mu je najviše stalo, a podjednako želi upoznati sve s vaše strane, nema namjeru bilo gdje otići. Ponosan je što je s vama i želi da se i njegova porodica zaljubi u vas.

Ne boji se posvađati ili ispričati

Ponekad je za čvršću vezu potrebno proći pokoju svađu. Zaljubljeni muškarac ne boji se konflikta, ili izvinjenje. Umjesto toga, svađa se pravedno, poštuje vas kada se stvari poljuljaju, sluša vašu stranu, ne voli vas vidjeti uznemirenu, želi sve riješiti s pozitivnim ishodom. Ljubav znači da zaboravite na ponos, priznate kada ste krivi i nikada se ne bojite reći da vam je žao.

‘Ja’ je zamijenio s ‘mi’

Pripazite na njegov izbor riječi. Kada počne koristiti riječi poput mi, nas – više ne razmišlja o sebi kao o samcu. Sada ste dio njegovog života. I voli to.

Kada govori o budućnosti, i vi ste u njoj

Imali li planove koji uključuju i vas? Je li vas poznao na vjenčanje prijatelja sljedeće jeseni? Šali li se o vašoj budućoj djeci? Kada misli na budućnost, već je odlučio da vas nema namjeru pustiti.

Govori vam da vas voli

Ako kaže da vas voli, vjerujte mu. Zaljubljeni muškarac ne može to dugo držati za sebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.