“Porastao” skoro 13 cm preko noći

Jedan tinejdžer porastao je nevjerovatnih 12,7 centimetara preko noće zahvaljujući operaciji kojom mu je ispravljena kičma.

Harvi Lege (14) patio je od skolioze, odnosno krivljenja kičme koje je bilo tako ozbiljno da je prijetilo da će mu zgnječiti vitalne organe.

Upućen je na pedijatriju Dječje bolnice Šefild gdje su ljekari utvrdili da je operacija neizbježna.

Nakon zahvata, dečko je “porastao” 12,7 cm doslovno preko noći, a zakrivljenje kičme smanjeno je sa 90 stepeni, na svega 20.

Njegova mama Kler Voker (39) kaže: “Divno je vidjeti ga ovako visokog. Kada sam vidjela snimke kičme prije i poslije zahvata, nisam mogla da vjerujem. Ljekari su obavili svoj zadatak izutetno”.

Osmočasovna operacija koja je nosila brojne rizike (između ostalih i paralizu), obavljena je u novembru 2011. a ljekari su sa svake strane Harvijeve kičme stavili po jednu titanijumsku šinu.

Ipak, zbog komplikacija tokom zahvata ljekari su se uplašili da će pasti u moždanu smrt, pošto je izgubio sve zalihe krvi u tijelu, a njegov mozak prestao da radi.

Problemi su, srećom, prevaziđeni, a Harvi sada može da se bavi sportom. Više neće rasti, ali njegovi roditelji i on, prezadovoljni su postignutim rezultatom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.