Pored Sarajeva i Beograda Samir Rizvanović novim pjesmama “osvaja” i Prizren

Samir Rizvanović je prošle sedmice snimio šestu pjesmu, od ukupno deset koliko planira objaviti na albumu koji bi trebao biti gotov do kraja godine. Nigdje mu se, priča on ne žuri, pa zbog toga studijozno priprema nove pjesme.

Prije nekoliko dana u Bihaću taćnije u studiju “Dado Music” u saradnji sa Dilvadom Felićem Dadom završio je numeru “Pusti me da dišem” na kojoj, što posebno ističe, je klavijature svirao Sejko Pašovski iz Skoplja. Publici će prepustiti da donese sud o novoj pjesmi, ali je uvjeren da će reakcije biti odlične.

– Pjesma u sebi ima dosta onog južnjačkog ritma, nešto slično Fazliji. To svakako ne znači da sam sa svojim autorima uzeo neku pjesmu od svog kolege ili je “pođonio” ali je u fazonu kakav on pjeva. Uvjeren sam da će publika, baš kao i ja, pozitivno reagirati kada je čuje – očekuje Rizvanović.

Drugu pjesmu potpisuju Almir Ajanović i Damir Bečić. Snimio ju je u studiju “Tempo” u Vogošći za koju je također uvjeren da nema konkurenciju.

Na obje pjesme sam dugo radio i baš smo pazili na sve sitnice kako bi zvučalo perfektno. Gledaoci BN televizije i Hayat Folka ovih dana već su mogli da čuju te pjesme. Posebno mi je drago što sam ih premijerno otpjevao u emisiji “BN koktel” Gorana Čomora gdje sam zbog numere “Pusti me da dišem” “pokupio” dosta lijepih komentara – zadovoljan je Rizvanović.

Pripada grupi pjevača koji se više vole dokazivati vokalno nego na drugačiji način.

– Nisam pristalica bilo kakvih skandala kako bi me neko zapazio. Hvala Bogu imam odlične pjevačke sposobnosti, svaki put sve bolje pjesme, profesionalne nastupe i nemam razloga da se nekoga bojim. Poslije ove dvije odlične pjesme koje su mi uradili Dado, Almir i Damir nemam razloga za strah (smijeh). Ne volim slavu “preko noći”. Sve radim polako kako bi bio siguran da ću napraviti najbolje u poslu koji više nego volim – poručuje Rizvanović i najavljuje da će prije objavljivanja kompeltnog albuma snimiti spot za jednu od dvije tek snimljene pjesme.
– Sada imam dosta poziva za promotivne nastupe širom regiona što će mi puno značiti u karijeri – kaže pjevač.

“Imam mnogo prijatelja Bošnjaka sa Kosova koji žive u dijaspori, jako mi je drago što Prizrenci slušaju moje pjesme i što su mi velika podrška”, kazao je  Samir Rizvanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.