Poslanik silovao dva muškarca

Zamjenik spikera Donjeg doma britanskog parlamenta, konzervativac Najdžel Evans (55) uhapšen je zbog optužbi za silovanje od 2009. do marta ove godine, za koje su ga okrivila dva muškarca u svojim 20-im, ali je poslije nekoliko sati pušten uz kauciju.

Juče su me u policiji pitali za slučaj dvije optužnice, od kojih jedna datira od prije četiri godine, a koje su priložili dvojica muškaraca koji se međusobno poznaju, i koje sam, sve do juče, smatrao prijateljima – rekao je on.

Evans tvrdi da su optužbe “apsolutno lažne”.

Uopšte ne shvatam zašto su ih podnijeli, posebno što sam nastavio da se družim sa jednim od njih, i vidjeli smo se prošle nedjelje – kaže Evans.

U parlamentu su šokirani zbog ovakvih navoda. Ovo je samo posljednja, i moguće najeksplozivnija vijest u seriji hapšenja visokih državnih činovnika zbog seksualnih prekršaja, od kojih neki datiraju čak 40 godina unazad.

Hapšenje zamjenika spikera, jedne od najprestižnijih javnih funkcija u Britaniji, zadire tačno u srce establišmenta.

Evans 2010. priznao da je gej

Evans je rođen u Svansiju, radio je u porodičnom supermarketu prije nego što je ušao u politiku. Od 1992. godine je predstavnik torijevaca u parlamentu.

Bio je na mjestu privatnog sekretara Vilijama Hejga 1996. godine, kada je Hejg bio u kabinetu sekretara Velsa. Godine 2010. izabran je za jednog od trojice zamjenika spikera Parlamenta, i od tada zarađuje 102.000 funti godišnje. Iste godine za list “Dejli mejl” razotkrio je da je gej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.