Poslije Prištine, Mitrovice i Zvečana, vlada ukinula karantin i za Klinu, Mališevo i Vitinu

Vlada Kosova, na zahtev premijera na dužnosti Aljbina Kurtija, i u skladu sa Poslovnikom o radu vlade, održala je juče sastanak, na kome je razmotrila i odobrila odluku o izmeni i dopuni vladine odluke sa kojom se poništavaju delovi odluke koji zabranjuju ulazak i izlazak, u opštinama Klina, Mališevo i Vitina, javlja RTK2.

Kako se navodi u saopštenju vlade, odluka je usvojena na zahtev Ministarstva zdravlja i obavezuje sve institucije da preduzmu potrebne mere za njeno sprovođenje.

Od danas se takođe počinju primenjivati nove mere vlade koje omogućavaju građanima da dva puta dnevno po 90 minuta mogu da izlaze iz svojih kuća da bi obavljali poslove, pre svega snabdevanje prehrambenim proizvodima i lekovima.

Takođe, prema odluci Ministarstva zdravlja a na predlog Ministarstva privrede i kosovskog Nacionalnog instituta javnog zdravlja, se od 4. do 18. maja otvaraju sektori građevinarstva i nekretnina, delimično trgovina vozilima i trgovina na malo u objektima manjim od 200 kvadratnih metara, popravljanje ličnih artikala i nameštaja i konsultanske kancelarije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.