Potpisan sporazum o podršci kandidata PDK: Manjinske stranke će podržati Ramadana Muju

U Prizrenu je danas potpisan sporazum između Demokratske partije Kosova (PDK) i stranaka iz manjinskih zajednica o podršci kandidata PDK dr Ramadana Muje za predsjednika opštine Prizren na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu.

 
U prostorijama Demokratske partije Kosova u Prizrenu sporazum je ispred PDK potpisao premijer Hashim Thaçi a ispred manjinskih zajednica predsjednici bošnjačkih i turskih stranaka, kao i predsjednik romske partije.
 
Od stranaka bošnjačke zajednice koji će podržati Ramadana Muju na predstojećim lokalnik izborima su Demokratska stranka Bošnjaka, Nova demokratska stranka i Centar demokratske unije  
 
Rasim Demiri, predsjednik Demokratske stranke Bošnjaka je čestitajući dr Ramadanu Muji je rekao da je koalicija sa Demokratskom strankom Kosova uvijek bila uspješna.

“Koalicija sa PDK je uvijek davala rezultate i uvijek se ispoštovalo ono što se dogovori. Ramadan Muja će imati podršku bošnjačke zajednice”, istakao je Demiri.
 
Predsjednica Nove demokratske stranke je Emilija Redžepi je, takođe, istakla uspješnu saradnju sa vladajućom strankom na Kosovu.
 
“Mi ćemo nastaviti saradnju i u daljem periodu. Pozivam sve da ovi izbori budu fer i korektni i neka pobjedi najbolji. Mislim da ova koalicija širokog spektra, svih etničkih zajednica koje govore različitim jezicima mora pobjediti, jer u Prizrenu ne može drugi pobjediti”, rekla je Emilija Redžepi.
 
Hamza Balje, predsjednik Centra demokratske unije je takođe potpisnik sporazuma o podršci zajedničkog kandidata za predsjednika opštine Prizren.

“Odlučili smo da podržimo našeg zajedničkog kandidata. Mislim da u tome nećemo pogrešiti i da će naši birači dati podršku dr Ramadanu Muji”, naglasio je Hamza Balje.
 
Izborna kampanja za lokalne izbore na Kosovu počinje sutra i trajaće do 1. novembra. Dan izbora je 3. novembar.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.