Prebio komšiju i bacio ga pod voz

valjevo 2

20-godišnji Stanić osumnjičen je za pokušaj ubistva Jankovića (62). Kako pišu Novosti, on je sačekao komšiju u nedjelju uveče na stajalištu Lukavac, na pruzi Beograd – Bar, da siđe s voza, kojim se vraćao iz Beograda, te ga prebio, udarivši ga više puta motkom po glavi, onesvešćenog ga odvukao do kolosjeka, ostavio na šinama, uzeo mu novčanik i pobjegao.

Stanić je, po svemu sudeći namjeravao da sve izgleda kako je Jankovića nesrećnim slučajem pregazio voz.

U ponedjeljak, sat i po poslije ponoći, na čovjeka bez svijesti naleteo je “Beovoz”, ali iako je mašinovođa, primetivši tijelo na pruzi, uspeo da kočenjem smanji brzinu, voz je Jankoviću odsjekao desnu nogu.

Prilikom uviđaja, policija je pored Jankovićevog “trabanta”, parkiranog u blizini stajališta, primetila lokvu krvi. Analizom je utvrđeno da krv pripada Jankoviću, a ostali tragovi policiju su odveli do Stanića, koji je uhapšen i uz krivičnu prijavu biće predat istražnom sudiji Višeg suda u Valjevu.

Teško povređeni Janković prebačen je u valjevsku bolnicu, potom i u Urgentni centar u Beogradu, gdje je i dalje u besvjesnom stanju. U Šušeoci je uzgajao koze, a sir i druge mliječne proizvode prodavao je na beogradskim pijacama.

Stanić je, po svemu sudeći, znao da njegov komšija ima novca od pazara na pijaci, pa je namjeravao da ga opljačka. Međutim, kako saznaju Novosti, napadač je kod komšije našao samo 7.000 dinara.

Inače, Stanić je, dodaju Novosti, od ranije poznat policiji kao sitniji prestupnik, a protiv njega do sada su podnete prijave za krađe iz automobila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.