Predsjednica Jahjaga i Vlada Kosova osudili napad u Mitrovici

“Takvi nasilni akti i napadi su neprihvatljivi i ne doprinose stabilnosti u zemlji. Oni ometaju stalne napore za uspostavjanje reda i zakona na cijeloj teritoriji Kosova, posebno u sjevernom djelu zemlje”, kaže se u saopštenju kabineta predsjednice Kosova.

Vlada Kosova takođe je osudila teroristički akt u kojem je život izgubio jedan građanin Kosova u sjevernom delu Mitrovice.

Posebnim saopštenjima za medije ovaj kriminalni akt su osudili Demokratski savez Kosova, Alijansa za budućnost Kosova i Pokret Samoopredeljenje.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi je za prištinske medije izjavio da ovaj napad može izazvati tenzije na sjeveru Mitrovice i zatražio od direktora policije Kosova da se u tom djelu Mitrovice raspredi jedna stalna policijska patrola.

Redžepi kao i regionalni portparol Policije Kosova za Mitrovicu Besim Hoti nisu isključili mogućnost etničkog motiva napada.

Policija Kosova je potvrdila da je u noći između subote i nedjelje, oko 1.20 od eksplozivne naprave koja je postavljena na prozor stana jednog Albanca u naselju “Tri solitera” preminuo Seljver Hajredini star 38 godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.