Prelazak biskupa na Islam i nestanak dokumenata razlozi papine ostavke?

Saudijski istraživač koji se bavi komparativnom religijom Isam Mudir objavio je na Twiteru kako su stvarni razlozi papine ostavke, koja je uzdrmala čitav Vatikan i katoličku zajednicu, to što je u Vatikanu zagubljena stranica Starog jevanđelja u kojoj je spomenuto ime poslanika Muhammeda, kao i da trenutno trojica biskupa taje svoj prelazak na Islam, a on ih još nije otkrio.

Biskup koji je odgovoran za nestanak navedene stranice je otišao u Južnu Afriku, domovinu Ahmeda Deedata, zaslužnog za njegov prelazak na Islam, navodi Islammemo.

Saudijski istraživač tražio je  da razgovara sa zvaničnicima Vatikana jer ne vjeruje da je bolest razlog papine ostavke, jer je i papa prije njega bio bolesniji a nije dao ostavku. U vezi s tim on je i ranije ukazivao na to da je 35 biskupa i zvaničnika prešlo na Islam što je Vatikan negirao. O tome se u Vatikanu šutjelo više od šest godina što Benedikt, prema Isamu Mudiru, nije mogao da trpi.

Mudir dodaje da je Benedikt pokušavao prikrivati prelazak na Islam brojnih biskupa konstantnim izvrtanjem činjenica o Poslaniku Islama. Dokument koji spominje ime Poslanika Islama je zagubljen, zbog čega se i papa odrekao pozicije poglavara Rimokatoličke crkve. Mudir poziva intelektualce da ovaj slučaj istraže.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.