Prešao je 7 metara i ubio, motiv je bio – “Želim ubiti”

Paraolimpijac Oscar Pistorius u srijedu se vraća na sud koji bi trebao donijeti odluku hoće li ga pustiti uz kauciju nakon što je optužen za ubojstvo s predumišljajem svoje djevojke Reeve Steenkamp. Južnoafrički tužitelji danas bi trebali detaljnije objasniti slučaj, a posebno će istaknuti izvješća kako su komšije prije ubojstva iz kuće paraolimpijca čuli glasnu prepirku.

Pistorius je u utorak rekao da je djevojku upucao kroz vrata kupaonice jer je zamijenio za provalnika. Očekuje se da suđenje Pistoriusu neće početi mjesecima. U zgradu suda u srijedu ujutro Pistorius je došao u policijskom vozilu, a plavim pokrivačem pokrio je glavu, piše BBC.

Optužen je za ubojstvo s predumišljajem, a obrana će morati dokazati iznimne okolnosti koje bi opravdale puštanje uz kauciju.

– Ako se naoružam, prijeđem određenu udaljenost i ubijem nekoga, to je s predumišljajem. Vrata su zaključana. U to nema sumnje. Prijeđem, sedam metara i ubijem. Motiv je: “želim ubiti”. I to je to – rekao je tužitelj.

Pistorius je u utorak naglasio da je volio djevojku i da nije imao namjeru ubiti ju. Kada je pucao mislio je da je ona u krevetu, a tek nakon što je ispalio četiri hica shvatio je da ubijena nije bila u krevetu nakon čega je razbio vrata kupaonice i otkrio njezino tijelo. Dok je iznosio obranu nekontrolirano je plakao, prenosi 24sata.hr.

Tužiteljstvo nikako ne podupire njegove tvrdnje da je mislio da mu netko provaljuje u kuću jer, kako tvrde, zašto bi se provalnik zaključao u kupaonicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.