Prtljag kraljice Elizabete II krije bizarnu stvar bez koje ona nikada ne kreće na put

Možete li da zamislite išta ljepše i luksuznije od kraljevskih putovanja? Kraljica Elizabeta II je tokom svoje vladavine dosta putovala i tako postala engleski monarh koji je najviše putovao u historiji.

Kraljica je posjetila mnoge zemlje širom svijeta kao vladar britanske kraljevske porodice. Često je na tim putovanjima uslikana sa torbicom u ruci, a mnogi su se pitali šta to ona sa sobom uvijek nosi u njoj. Jedan izvor otkrio je jednu zanimljivu stvar bez koje kraljica nikada ne kreće na put, prenosi “B92“.

Kraljica u torbici uvijek nosi držač za torbu u obliku kukice koju koristi kada treba da odloži tašnu tokom neke posjete. Ona je od toga napravila poseban ritual.

“Jednom sam posmatrao kraljicu kako vadi iz tašne bijelu čašicu i diskretno pljuje u nju. Onda je tu čašicu zakačila ispod stola i na kukici koju ona ima okačila tašnu“, rekao je izvor.

Ona uvijek nosi i novčanicu od 5 funti, uredno sklopljenu kako bi dala prilog u crkvi. Kraljica na putovanjima nosi i par bijelih rukavica, ali ne samo kao modni detalj.

“Kako se ona mnogo rukuje, rukavice su joj potrebne kako bi spriječila da se neke bakterije rašire i izazovu infekciju“, rekao je Ričard Ficvilijams, kraljevski komentator.

Rukavice su kreacija Kornelije Džejms, koja je 1970. godine dobila priznanje za njen rad sa kraljevskom porodicom.

Najbizarnija stvar koju kraljica uvijek nosi je pakovanje krvi. Zdravlje monarha je veoma važno i kada kraljica putuje u zemlju u kojoj su rezerve krvi male, ona se uvijek postara da je njeno lično pakovanje krvi uvijek spakovano. To je za slučaj da je njeno zdravlje ugroženo i da je njoj potrebna hitna transfuzija, piše “Ekspres”.

Pored toga što je uvijek obezbeđena zdravstvena njega, sa njom uvijek putuje i njen ljekar. Uz nju je uvijek doktor Kraljevske mornarice koji sa sobom na putovanjima nosi torbu sa medicinskom opremom i lijekovima, ali i defibrilator za hitne slučajeve.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana