Razbojnici upali u kuću Imamovića, vezali i tukli dvije starice

vezaliitukli

Dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika preksinoć su oko sat poslije ponoći upali u staru kuću na osami u gračaničkom naselju Drafnići, u kojoj su pretukli bolesne sestre Haniju (78) i Šahu (81) Imamović te im oduzeli novac koji su uštedjele od svoje socijalne pomoći.

Razvalili vrata

Razbojnici su znali da su starice prije nekoliko dana prodale jedno sijeno za 250 KM te su upali u kuću razvalivši vrata. Jednu od njih oborili su na pod, potom ih obje vezali i tukli, nanijevši im povrede po glavi i vratu.

– Pogledala sam na sat, bilo je jedan poslije pola noći. Ustala sam i sestri donijela lijekove, a onda su ušla dvojica maskiranih lopova i odmah povikala: “Pare, pobit ćemo vas, pare odmah!” Jedan od njih me je vezao ljepljivom trakom, pa me oborio na pod. Molila sam ga da mi ne dira telefon, a on ga je razbio. Dala sam mu novčanik u kome je bilo 1.000 KM koje smo sestra i ja uštedjele od socijalne pomoći koja za nas obje mjesečno iznosi 150 KM, a nismo je primile tri mjeseca. Štedimo od svojih usta i od onoga što nam narod donese – kaže Hanija Imamović, pokazujući nam povrede na glavi.

Poznati odranije

Sestre Imamović kažu da je ovo bio četvrti napad na njih. Do sada policija nikad nije otkrila razbojnike, a sestre više ne smiju same spavati u svojoj kućici na osami.

Nezvanično saznajemo da je policija na tragu razbojnicima za koje se zna da su iz bliže okoline. Riječ je o osobama odranije poznatim policiji po raznim krivičnim djelima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.