Real Madrid upriličio veliku počast Cristianu Ronaldu

Svečanoj ceremoniji se pridružio i Florentino Perez, predsjednik Real Madrida, kao i trener Rafael Benitez.

Ronaldo koji je na ceremoniju stigao s porodicom svoje najljepše golove mogao je gledati na ogromnom ekranu. 

“Kada sam prvi put obukao dres kluba nisam ni sanjao nešto ovakvo. Nikad nisam ni pomislio da bih mogao prestići legende kluba kao što su Alfredo Di Stefano i Raul. Naravno, ne bih mogao ovo uspjeti bez svojih saigrača”, kazao je Ronaldo i zahvalio se svim trenerima s kojima je radio, između ostalog i Manuelu Pellegriniju, Carlu Ancelottiju i Rafaelu Benitezu, svim zaposlenim u klubu i svojoj porodici.

Presjednik Perez je kazao da je Real klub koji pokušava ostvariti nemoguće.

“Jedan od tih uspjeha je i Ronaldov rekord. Ronaldo koji je svakim danom sve bolji, ponovio je ono što se činilo nemogućim i ušao među legende kluba kao što su Di Stefano i Raul”, kazao je Perez koji je uručio plaketu Portugalcu.

Dodao je da je postao primjer na terenu i van njega. 

“Djeca i mladi se oduševljavaju tvojim potezima i golovima. Ti si neko ko zna odakle je došao i neko ko nije zaboravio šta je morao sve prevazići da bi dospio do mjesta gdje se danas nalaziš. Tvoje ime se nalazi među legendama Reala iz Madrida. Milioni navijača širom svijeta ti se zahvaljuju. Sada možeš biti igrač koji će oboriti vlastiti rekord. Očekujemo nastavak ove legende”, rekao je Perez.

Prije Ronalda, najefikasniji je s 323 pogotka u dresu “kraljevskog kluba” bio je Raul Gonzalez. Ronaldo je u 65 utakmica dao 67 golova dok je Raul u 130 utakmica postigao 66 pogodaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.