Rekonstrukcija zločina: Ovako su izgledala ubistva u Makedoniji (VIDEO)

TV magazin KOD, posvećen istraživačkom novinarstvu, pozivajući se na informacije sa obdukcije i izjave porodica žrtava, navodi da su se ubice žrtvama približili tako da nisu imali vremena da pobjegnu.

Aleksandar, Kire, Cvetančo i Filip, četvorica drugova koji su bili na jezeru na pecanju spremali su da krenu kući, kada su došle ubice. Prema rekonstrukciji KOD-a, bilo je najmanje trojica ubica, dok je jedan sjedio u automobilu i pazio da neko ne naiđe.

Sa uperenim oružjem, prema rekonstrukciji ove emisije, oni su prisilili žrtve da kleče licem prema zemlji, postavljeni polukružno i leđima okrenutim prema jezeru, a zatim u njih pucali sa tri strane.

Sve se odigralo veoma brzo, u jedva pet minuta. Nisu ih vezivali, niti mučili, navodi KOD. U dječake je pucano iz tri tipa oružja, dva pištolja od 9mm i jednog automata, najvjerovatnije “kalašnjikova”.

Aleksandar i Filip su bili pogođeni sa dva metka, Cvetančo sa tri, a Kire sa pet.

Pucano im je istovremeno u gornji dio tijela. Najviše metaka je bilo kod 45-godišnjeg Borče Stefanovskog iz sela Creševo koji je kasnije primijećen i na njega je pucano rafalno.

Porodice su za emisiju KOD ispričali kako je Aleksandra zvala njegova sestra oko 19:45 sati, jer je padao mrak, a on se još nije vratio kući.

Ona mu je čula glas i disanje koje je, kako je rekla, bilo teško i nerazumljivo, što navodi da su neke od žrtava tada još bile žive.

Njegova sestra je još jednom pokušala da ga pozove, ali poslije samo jednog minuta telefon je već bio isključen, a KOD pretpostavlja da su mobilne telefone isključile ubice, ali ih nisu uzeli.

Jedino je Filipov telefon ostao uključen i njegovi su ga roditelji čitavu noć zvali, sve dok ga oko 4 sata ujutro policija nije isključila.

Prema istraživanju KOD-a, ubice su svoj surovi posao završili tako da su žtvama prije odlaska pucali sa po jednim metkom u potiljak.

Što se tiče automobila “opel omega” koji je pronađen desetak kilometara od mjesta zločina i na kome postoje tragovi zemlje iz okoline jezera, u emisiji se iznosi mogućnost da je to bio mamac, odnosno da je namjerno postavljen da bi se zavarali tragovi, a da su ubice otišle drugim vozilom.

Taj automobil, kako navodi KOD, ostavljen je na skoro istom mjestu gdje je bilo ostavljeno vozilo korišteno u pljački 50.000 eura iz ekspoziture Prokredit banke u centru Skoplja prije nekoliko godina, a za koje su kosovski biznismen Florim Maloku i još trojice Albanaca osuđeni na po osam godina zatvora.

KOD, takođe, pretpostavlja da ni vrijeme ubistva uopšte nije odabrano slučajno, jer je palo na Veliki četvrtak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.