Rekorder: U istom danu potpisao za Barcelonu i dobio otkaz

Naime, ovaj 24-godišnjak koji je trebao igrati za Barcelonu B dobio je otkaz zbog uvredljivih objava na Twitteru na račun Barcelone i Katalonije prije dvije godine.

Guardiola je na svom profilu veličao Real Madrid u svojim tvitovima, dok je za Barcelonu pisao da je katalonska prostitutka i razne druge uvrede.

Čim su čelnici Barce shvatili šta je pisao u prošlosti, istog dana su mu kada je parafirao ugovor uručili otkaz. To su potvrdili i na klupskoj stranici na kojoj je prethodno objavljena i zajednička fotografija.

Guardiola je u izjavi za jednu špansku radio stanicu kazao da on nije znao za sporne tvitove, te da je to pisao njegov prijatelj.

– Znam da sam pogriješio. Izvinjavam se Kataloncima i Barceloni. Razumijem njihovu odluku, uradio bih isto. Ali želim da bude jasno da ja nisam to pisao. To je bilo 2013. godine, prijatelj mi je uzeo telefon i pisao na mom profilu. To je bila njegova šala, a ja uopšte nisam ni znao da te objave postoje, branio se Guardiola koji je rekao da je navijač najboljeg tima na svijetu – Barcelone, te da su njegovi snovi sada uništeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.