Rodio sam se u zatvoru, a nikad neću zaboraviti kad me Ibra pozvao u svlačionicu Milana

Zove se Džiloan Hamad, igra za hrvatsku Goricu, a reprezentativac je Iraka. Ranije je nosio dres Švedske, ali se opredijelio za Irak. Kako je rekao za hrvatske medije, Kurd je, ali je ponosan što nosi dres Iraka. Inače, mogao je nositi i dres Azerbejdžana, jer je tamo rođen.

– Moji roditelji su Kurdi, a ja sam se rodio u zatvoru. Moj je otac dobio ponudu za posao u Švedskoj pa su moji krenuli na put kroz Sovjetski savez. Zapeli smo u Bakuu jer su tati morali provjeriti isprave, a cijeli proces odužio se na nekoliko mjeseci. Još je veći šok za moju porodicu bio kad su ih strpali u zatvor. Majku i sestru u ženski, a oca u muški. Cijela procedura s papirologijom se odužila pa sam se rodio u zatvoru. Pričala mi je majka da je bilo odvratno, prepuno insekata koji su gmizali po zidovima – ispričao je Hamad.

Kako kaže, mnogo se družio s Balkancima, a jedan čovjek je na njega ostavio poseban utisak.

– Danas sam u sjajnim odnosima sa Zlatanom Ibrahimovićem. Nikad neću zaboraviti kad sam kao golobradi klinac igrao za Malme, a na prijateljsku nam je utakmicu došao Milan, moj omiljeni klub. Ibra me nakon utakmice pozvao u Milanovu svlačionicu i upoznao s saigračima. On je sjajan tip – naglasio je igrač Gorice.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana