Romni ubjedljivo pobjedio na Floridi

Gingrič je na sinoćnjim izborima osvojio 32 podsto glasova, Rik Santorum 13podsto i Ron Pol 7 podsto glasova republikanskih birača.

Romni je ovom pobjedom osvojio svih 50 delegata za veliku republikansku konvenciju u avgustu, ali je za njega još značajnije to što ubjedljiva pobjeda predstavlja veliki zamah pred narednih nekoliko izbora u sledećih desetak dana.

Jedan od znakova da se Romni približava osvajanju republikanske nominacije je i odluka bezbjednosnih službi da mu se u narednih nekoliko dana dodjeli pratnja Tajne službe.

Bivši guverner Masačusetsa je Gingriča na Floridi pobjedio ostvarivši mnogo bolji rezultat u hispano populaciji i u ženskom biračkom tijelu.

Velika razlika (51 prema 29 podsto), govori da se Gingriču ne zaboravlja bračno nevjerstvo i tri braka koja ima iza sebe.

Nekadšnji predsedavajući Predstavničkog doma Kongresa jedino je među najtvrđim konzervativcima porazio Romnija na Floridi.

Romni i Gingrič su se u svojim obraćanjima biračima, nakon što su saopšteni rezultati, saglasili samo oko toga da Barak Obama ne smije ponovo da bude izabran za predsjednika SAD.

Romni je kazao da ima potpuno drugačije ideološke poglede u odnosu na Obamu i dodao da kada postane predsednik neće dizati poreze, već će ljudima obezbjediti posao i pristojne plate.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.