Safet Sušić ostao zavejan u snijegu

Pape razmišlja o pozivanju Edina Višće, te hvali nastup Senijada Ibričića. Uoči meča protiv Slovenaca zabrinut je zbog forme igrača, kojima prvenstva još nisu počela, a planira pozvati 20 igrača, među kojima neće biti Misimovića i Šehića

Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić danas se trebao pojaviti u Sarajevu, gdje će tokom sedmice objaviti spisak igrača za prijateljsku utakmicu protiv Slovenije, koja se, podsjetimo, igra 6. februara u Ljubljani, na stadionu Stožice.

Ipak, selektor, s kojim smo jučer obavili telefonski razgovor, još nije ni krenuo iz Francuske za BiH.

Spisak u četvrtak

“Trebao sam krenuti, ali ovdje je tako veliki snijeg, da jednostavno nisam uspio poći za Sarajevo”, požalio nam se Sušić, koji se rijetko vozi avionom, te razdaljinu između Pariza i Sarajeva prelazi u osobnom automobilu.

“Pao je veliki snijeg i još pada. Međutim, nadam se da ću, uprkos nevremenu, u Sarajevu biti u utorak navečer”, kaže nam Sušić, koji će spisak objaviti u četvrtak ili petak.

“Ne žurim se, pozivi će biti poslani u srijedu, a u stalnom sam kontaktu sa Elmirom Pilavom (sekretar reprezentacije, op.a), koji će razgovarati sa svim igračima, da provjeri u kakvom su stanju.”

I Sušić planira obaviti jedan razgovor i to sa kapitenom Emirom Spahićem, koji je propustio meč protiv Getafea zbog povrede, te sa teško povrijeđenim Sejadom Salihovićem.

“Spahić nikad nije upitan. On bi došao svakako, ali moram ga nazvati da vidim da li je u stanju igrati”, kaže nam Pape, dodajući kako na spisku za Slovence, kako je već ranije najavio, neće biti Zvjezdana Misimovića, te Ibrahima Šehića, koji traži novi klub.

“S obzirom na to da je prijateljska utakmica ne trebaju mi tri golmana, pa ću zvati samo Begovića i Avdukića, a Šehić svakako nema kluba. Uostalom, na spisku protiv Alžira bilo je 22 igrača, a sada će ih biti 20, jer želim većini pružiti priliku za igru. Želim koristiti 17 igrača, koliko mi je dopušteno.”

Sušić nam je priznao kako ga zabrinjava činjenica kako pojedini igrači nemaju dovoljno utakmica uoči duela protiv Slovenije, a to se odnosi na Muamera Svraku, Ivana Sesara, te nogometaše koji nastupaju u Rusiji i Ukrajini.

“Moramo vidjeti u kakvom su oni stanju i ukoliko bude povrijeđenih, nije isključeno da bude novih poziva.”

Jedan od onih koji bi se mogao naćži na spisku, saznali smo, je i Edin Višća.

“Istina je da razmišljam o njemu, ali on mora biti standardan u Istanbulu ukoliko želi dobiti poziv za reprezentaciju. Prošle godine bio je blizu da dobije poziv, ali se povrijedio i izgubio mjesto u ekipi. Interesantan je, ali poziv za njega zavisi od situacije sa ostalim igračima”, tvrdi Sušić, koji je pohvalio i sjajan nastup Senijada Ibričića u dresu kasimpase protiv Galatasaraya.

Ibričić nije sporan

“Ibričić nikad nije bio sporan. On će biti na spisku i od njega uvijek mnogo očekujem. Nije igrao u Lokomotivu pa ga je to malo udaljilo od prvog plana, ali ukoliko je popravio formu, biće nam od velike koristi”, riječi su selektora Safeta Sušića, koji će se danas i sutra pokušati probiti do Sarajeva kroz nevrijeme koje je zahvatilo većinu Evrope.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.