Saigrači o Ronaldovom uspjehu: Postao je mit i legenda Real Madrida

Cristiano Ronaldo prvo je ime drugog dana 2. kola Lige prvaka nakon što je s dva gola srušio Malmo (2:0) i probio brojku od 500 golova u svojoj karijeri, preskočio Raula kao najboljeg Realovog strijelca u LP-u te izjednačio se s njim kao najboljim strijelcem u historiji kraljevskog kluba.

– Zahvaljujem se svim suigračima što su mi pomogli da dođem do ovih brojki i oborim rekord u najboljem klubu na svijetu. Jako sam sretan – rekao je Ronaldo o 501. golu u svojoj karijeri te se osvrnuo na nedjeljni derbi s Atleticom:

– Spremni smo, ali bit će teško. Igraju dobro i puni su samopouzdanja.

– Nadmašio je fenomena Raula, a to pokazuje koliko je puno postigao. Nadam se da mu ovo neće biti ‘plafon’. Ovo što je napravio bilo je neupitno. Treba mu manje vremena za podvige što mu daje na vrijednosti – rekao je trener Rafa Benitez nakon pobjede u Švedskoj, prenosi ”Goal”, a Alvaro Arbeloa je dodao:

– Ovo što je on napravio je sjajno. Niko nije mislio da će dostići ovakve brojke, postao je mit i legenda Real Madrida. Igrač je kojem puno dugujemo i moramo se pobrinuti da se ugodno osjeća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.