Sanja Kužet: Ljepotu Sarajeva zamišljam kroz Merlinove pjesme

Sanja Kužet (35) ,voditeljica emisije „Zvezde Granda“, svojom harizmom i ljepotom osvojila je gledaoce širom regiona. Šarmantna Sanja u razgovoru za „Dnevni avaz“ govorila je o značaju takmičenja koje vodi, ali i o teškim životnim trenucima.

– „Zvezde Granda“ su prekretnica u mom poslu i vrijeme je pokazalo da je to bio najbolji mogući smjer u tom trenutku. To je bila šansa koju sam iskoristila. Kada sam ja u pitanju, treća sezona je bila ta u kojoj je ostvaren vrhunac – kaže Kužet.

Tajna ljepote

Govoreći o svom izgledu ističe da je za njega prilično zahvalna i genetika.

– Ali, nakon 30. godine ne možemo sve prepustiti samoj genetici. Neophodna su i prva odricanja, posebno nakon druge trudnoće, kada sam reducirala ishranu. Praktično sve jedem i dalje, samo ono čega sam se oslobodila jesu peciva, tijesta i to sam smanjila u ogromnim količinama. S godinama dolazi i svijest da unosim što zdravije namirnice i to mi je dosta pomoglo u ovoj životnoj fazi – ističe sanja.

Kroz „Zvezde Granda“ upoznala je dosta Bosanaca i Hercegovaca.

– To su ljudi koji ne možete da ne primjetite. Imaju stav, jako su duhoviti, a pokazalo se da i jako lijepo pjevaju. Vole i da se šale i tako unose pozitivnu energiju – kaže zgodna voditeljica.

U Sarajevu do sada nije imala priliku boraviti, a nada se da će uskoro posjetiti glavni grad BiH.

– Prosto mi je nevjerovatno kako me put nešto ne navede na tu stranu. O tom gradu mnogo znam kroz priče, pjesme, ljude i žao mi je što nisam imala priliku da ga upoznam – ističe Sanja.

Posebno voli slušati Dinu Merlina.

– Odrasla sam uz njegove pjesme i kao djevojka sam uživala u njima. Ljepotu Sarajeva zamišljam kroz Merlinove pjesme i izgleda kao bajka, puna snijega i ljubavi. Emotivno sam vezana za starije pjesme “Nemam onih 18 godina” i “Lejla”. Nema niko ko može da mu bude ravan u tim baladama – smatra naša sagovrnica.

Saša i Vojo

Govorila nam je i o svojim planovima za budućnost.

– Još sam u „Zvezdama Granda“ i nemam razloga da nešto mijenjam. Koliko god se meni u datom trenutku činilo da je došlo do prezasićenja, narod tako ne misli. Kada ste izloženi onda vas “televizija brzo troši”. Takav nam je posao, a odnedavno i nedjeljom ide uživo emisija „Zvezde Granda Specijal“ , koju vodim sa Sašom Popovićem i Vojom Nedeljkovićem – govori Kužet .

Bol za ocem

Iza nje je bolan životni period, jer joj je u septembru preminuo otac.
– To je bio najteži period koji je iza mene, i iskreno ne znam ni do kada će trajati. To su velike boli o kojima ne volim pričati. To su privatne stvari, a svakako da mi je prethodno finale bilo najteže raditi. Samo saznanje toga dana da mi otac boluje od neizlječive bolesti bilo je strašno – govori nam ova 35-godišnja Beograđanka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.