Sasvim slučajno postala najpoznatiji model koji ruši sve modne barijere: Moderna baka osvaja svijet! (FOTO)

Nikad nije kasno za nove početke, a ona je pravi dokaz za to. Lyn Slater, nekada je bila 63-godišnja profesorica Univerziteta Fordham, danas je jedan od najpoznatijih ikona u svijetu mode.

Tog dana kada je otišla s prijateljicom na kafu ispred Lincoln Centra tokom sedmice mode u New Yorku, nije imala pojma da će joj se život potpuno preokrenuti.

Odjednom su je okružili strani novinari, misleći da se radi o nekoj modnoj ikoni, a ubrzo se okupila i publika. U tom trenutku ova profesorica postala je slučajna ikona, tačnije Accidental Icon.

Lyn je pod tim imenom napravila i blog, a od tada oduševljava ljubitelje mode širom svijeta. Ona ruši sve dobne barijere u modnoj industriji i svakodnevnom životu, kao i staromodnu, već pomalo istrošenu ideju o oblačenju u skladu s godinama.

Njen stil je, zaista, poseban, zanimljiv, savremen, a na Instagramu je iz dana u dan prati sve više ljudi.

– Ako se u onome što nosite osjećate ugodno, nije ni važno koliko vam je godina, jer ćete to znati nositi i izgledat ćete sasvim dobro – poručila je Lyn za medije.

Lyn Slater otkada je postala slučajna ikona, potpisala je i ugovor s jednom od najpoznatijih svjetskih modnih agencija Elite London, a već je sarađivala s brendovima Mango i Uniglo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.