ŠEKI KARDUMOVIĆ PRVI SNIMIO „I TEBE SAM SIT KAFANO“: Što nisam uspio kriv je „Diskos“ i Halid Muslimović

On je taj moj materijal fiksno prodao „Diskosu“ koji je upravo izdavao novu ploču Mitra Mirića u 400.000, a moju su štampali u samo 15 hiljada primjeraka

Šeki Kardumović je jedan od onih pjevača koji je karijeru počeo da gradi osamdesetih godina prošlog vijeka, ali iz ovog ili onog razloga nije dostigao neke visine na estradnom nebu.

Imao je dosta snimljenih pjesama, pa čak i potencijalnih velikih hitova, poput pjesme „Nisi više jaran moj“ ili sad već antologijske pjesme „I tebe sam sit kafano“, koja je svoj veliki bum postigla u interpretaciji Harisa Džinovića.

-Ja, u stvari nisam nikad otišao sa estradne scene, ali sam se u životu okrenuo nekim drugim stvarima, a moji današnji nastupi su uglavnom vezani za svadbe i ta neke druga slična veselja. Nakon izvjesnog vremena sam shvatio da od pjesme neću moći da živim, pa sam se okrenuo nekim drugim, unosnijim prioritetima u životu – rekao nam je na početku razgovora ovaj pjevač, a koji danas živi u Njemačkoj.

Vi ste svojevremeno prvi snimili pjesmu, sada već pokojnog Željka Subotića „I tebe sam sit kafano“, ali nije prošla zapaženo, zbog čega?

-Ni meni danas nije jasno zbog čega nije prošla, jer pjesma koja je dobra ne treba čak ni veliki marketing. Ja sam tu pjesmu raspjevao i snimio, baš onako kako ju je i Haris otpjevao, a izdavač je bio „Diskos“. Zaista sam vjerovao u nju.

Džinović je sa tom pjesmom „razvalio“ nekadašnju jugoslovensku estradnu scenu. Da li ti je žao što nisi iskoristio svojih pet minuta?

-Ne, zaista nije mi žao. Meni je drago što je ta pjesma prošla u Harisovoj interpretaciji tako dobro. A, zašto kod mene nije prošla u tome pomalo krivice ima i Halid Muslimović.

Zbog čega?

-On je taman u to vrijeme otvorio vlastitu diskografsku kuću „Halix“, pa od mene tražio da on izda taj moj materijal, ploču sa pjesmom „I tebe sam sit kafano“. Međutim, on je taj moj materijal fiksno prodao „Diskosu“. Onda me nazvao jedan trgovački putnik iz te diskografske kuće i rekao mi, kako oni upravo izdaju novu ploču Mitra Mirića u 400 hiljada primjeraka, a moju će ploču štampati u samo 15 hiljada primjeraka. Tu je bio kraj te priče, kako te moje ploče, tako i te pjesme. Dakle, na kraju sam ja bio taj koji je sve izgubio.

Koliko vrijedite kao pjevač i kao čovjek, potvrđuje činjenica da vas Viki Miljković i njen suprug Taške četiri godine čekaju da dođete u Beograd i snimiš novu pjesmu?

-Ja bi ovako rekao, neka dvije godine idu na mene, a dvije na Tašketa (smijeh).

U razgovor se uključila i Viki, koja je rekla:

-Po mom mišljenju Taške je jedini krivac. Taške je preseljavao u novi studio, pa nije imao vremena ni za koga. Sada kada je sve došlo na svoje, na redu smo ja, Benjamin Kličić, pa Šeki Kardumović. Nakon toga Jasmin Muharemović i još polovina bh. estrade. Sada šalu na stranu, Šeki je veliki pjevač, sa odličnim glasom i ja ću se zaista svojski potruditi da se na velika vrata vrati na estradu. Pravi kvalitet nikada ne umire i ne sklanja se na stranu. On je sebe finansijski obezbjedio, ima veliki hotel u Poreču, a sada je vrijeme za pjesmu.

Da li zbog toga želiš da mu pomogneš, da bi mogla ljetovati besplatno kod njega?

-Ha,ha,ha, baš si bezobrazan. Ja svakako ljetujem, ali ne kod Šekija, što ne znači da neću. Ne, neće biti kompezacija, naše porodice su već decenijama u prijateljskim odnosima.

Subotić je umro u velikoj bijedi

Kažu da je autor tog velikog hita, Željko Subotić, umro u velikoj bijedi?

-Na žalost jeste, a on je osim te pjesme imao još dosta velikih hitova koji se i danas pjevaju. Za druge ne znam, ali ja mogu ovako javno da tvrdim da sam ga se često sjetio dok je bio živ. Sjećam se da je on pjesmu „I tebe sam sit kafano“, on uradio i sam je pjevao u stilu Tome Zdravkovića, a ja sam ga zamolio, nagovorio da je napravimo onako kakva je danas. Dok ta pjesma nije bila snimljena bila je veći hit u kafanama od Halidovih „Dijamanata“. Ja sam zaista imao sa njim kontakt do njegovih posljednjih dana života.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook