SERVISER KONAČNO OTKRIO DA LI BOJLER TROŠI VIŠE STRUJE AKO STALNO RADI ILI POVREMENO: Odgovor je prava NEVJERICA

Često se vode rasprave o tome da li bojler troši manje struje kada je stalno uključen ili onda kada se pali po potrebi, a evo šta kaže stručnjak koji se bavi kućnim aparatima.

Serviser kućnih aparata kaže da nije tačno da je za novčanik bolje da bojler bude stalno uključen.

„Naravno, sve zavisi od broja članova porodice. Ako je u pitanju samac ili bračni par, za njih je racionalnije da se bojler uključuje po potrebi. S druge strane, ako je u pitanju porodica sa većim brojem članova, njima je najpogodnije da je bojler uvek uključen jer će u svakom trenutku nekome trebati voda“, rekao je on.

Takođe je napomenuo da je i njegova namena veoma važna.

„Ako je bojler namenjen samo za tuširanje, onda je logičnije da ga povremeno uključujete. Ako je u pitanju veliki protočni bojler koji koristite i za kuhinjske potrebe, onda ćete ga vrlo retko gasiti“, dodao je.

Međutim, serviser je zaključio da je ekonomičnije uključiti ga kada je potrebno i otkrio kako da produži vek trajanja kotla.

Trik koji zaista funkcioniše je da podesite termostat na 55-60 stepeni. Najveća vrednost koju podesite bi trebalo da bude 60. Ako je termostat stalno podešen na 90, formiraće se mnogo više kamenca jer je voda „tvrda“, prenosi klix.ba.

(Espreso/danas/Klix.ba/prenela P.V.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.