Shala: Velika greška biće ako Kurti ne prihvati odluku Ustavnog suda

Šef parlamentarne grupe Socijaldemokratske inicijative Hadži Šalja rekao je da bi bila velika greška ako vršilac dužnosti premijera Aljbin Kurti ne prihvati odluku Ustavnog suda, za koju se očekuje da će biti objavljena u narednim danima, piše Kljan Kosova.

Šalja smatra da se izjave predsednika Hašima Tačija i v.d. premijera Aljbina Kurtija, pre objavljivanja odluke Ustavnog suda, mogu shvatiti kao pritisak, ali prema njegovim rečima, sudije ovog tela “ne moraju da postanu plen pritisaka”.

“Mislim da institucijama nisu potrebne izjave predsednika Tačija ili premijera Kurtija, jer se sve to može shvatiti kao svojevrsni pritisak na Ustavni sud”, rekao je Šalja.

U ime Inicijative, on je naglasio da će poštovati svaku odluku Ustavnog suda i zapitao “kakva smo država ako postoje stranke koje je ne poštuju”.

Šalja je izrazio uverenje da će Pokret Samoopredeljenje prihvatiti svaku odluku Ustavnog suda i dodao da smatra da su izjave svojevrsni pritisak,

“Ako ne prihvati odluku, verujem da Kurti pravi veliku grešku u politici. Kurtijeve ili Tačijeve izjave ne bi trebalo da utiču na sudije Ustavnog suda”, rekao je Šalja.

On je izrazio uverenje da će devet sudija doneti odluku u skladu s Ustavom.

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana