Signali upozorenja tijela koji ukazuju na lošu propustljivost krvnih žila. NE PODCJENJUJTE IH, LIJEČNICI UPOZORAVAJU!

Naš cirkulatorni sistem, odnosno naši krvni sudovi, je apsolutno ključni deo našeg organizma. Krv je životvorna tekućina koja teče do svih naših organa i pomaže našem tijelu da obavlja svoje funkcije. Ali zdravlje našeg srca i krvnih sudova može biti prilično lako ugroženo. Za sve je kriv naš način života, koji je često daleko od zdrave prehrane i redovnog vježbanja.

 
 

Daleko češće patimo od stresa i iscrpljenosti, jedemo nekvalitetnu hranu, prepuštamo se nezdravim mastima, šećerima i alkoholu koji šteti krvnim sudovima.

 

Posljedice začepljenih krvnih sudova
Rezultat mogu biti začepljene žile i vene. Kroz njih krv ne može dobro teći, krvni tlak raste, cirkulacija se usporava i naše tijelo prestaje normalno funkcionirati. Vremenom se stanje može pogoršati do te mere da nastaju ozbiljni zdravstveni problemi. To posebno uključuje:

 

Srčani udar
Cerebralni moždani udar
Loša opskrba krvlju udova
Bolesti arterija, vena i krvnih sudova

Stoga nije preporučljivo potcjenjivati ​​začepljenje arterija i važno je pratiti signale svog tijela koji vam govore da nešto nije u redu. Začepljene arterije najčešće se prepoznaju po sljedećim simptomima.

Bol, otok i utrnulost u nogama
Bol ili utrnulost listova prilikom hodanja mogu signalizirati začepljene vene ili arterije. Ako osjetite olakšanje kada podignete noge i pustite krv natrag u srce, jasno je da je za to kriva venska insuficijencija. Višak krvi se nakuplja u vašim nogama, koju vene ne mogu da dreniraju. To dovodi ne samo do bolova i otoka, već i do povećanja krvnog pritiska, što nesrazmjerno opterećuje srce i cijeli cirkulatorni sistem.

Poteškoće s erekcijom
Malo muškaraca povezuje nemogućnost spolnog odnosa sa cirkulacijom krvi. Istovremeno, začepljene žile mogu rezultirati nedostatkom krvi u genitalije, pa stoga ne može doći do potpune erekcije. Ako se borite s ovim problemima, pokušajte razmišljati o stanju vaših krvnih žila. Možda to nije slučaj za seksologa ili urologa, već za potpuno drugog specijaliste.

Gubitak kose
Gubitak kose može biti čest i kod starijih muškaraca i žena. Ali ako je počelo iznenada, značajno je i ne znate drugi uzrok, možda je kriva i insuficijencija venskog sistema. To može značiti visok nivo triglicerida u krvotoku. Vlasište nije dovoljno opskrbljeno krvlju i kosa brzo gubi snagu i opada.

Kako se boriti protiv začepljenja krvnih sudova
Ako tražite jednostavan tutorijal, onda ćemo vas razočarati. Ništa slično ne postoji. Ako ste u opasnosti od začepljenja krvnih sudova, vrijeme je da potpuno preispitate svoj način života. Neophodno je prestati sa pušenjem i alkoholom, verovatno ćete morati da isključite sve prženo sa jelovnika i počnete da se krećete redovno.

Međutim, neke štete se ne mogu popraviti, stoga nemojte odlagati promjenu načina života dok ne dođe do najgoreg. Više nego ikad, prevencija je izuzetno važna i neće uspjeti bez dugotrajne nege vaših krvnih sudova.

PREUZETO

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.